2010. március 22., hétfő

Egyszerű és gyors finomságok Húsvétra

Közeleg a Tavasz legnagyobb ünnepe. Lassan ide ér a legkisebbek nagy örömére a húsvéti nyuszi, végre újra együtt lesz a család, díszítjük az otthonainkat, a kertben kis fészkeket készítünk, keressük a csoki tojásokat és az egyéb finomságokat, várjuk a locsolókat és a vendégeket. Már csak az a kérdés, mivel lepjük meg a családot és a vendégeket. Olyannal, ami miatt nem kell a konyhában robotolni hosszú órákon át, de mégis nagy örömet tudunk vele szerezni. Legyen egyszerű, gyors és finom. Összegyűjtöttem azokat a finomságokat, amelyek garantáltan pillanatok alatt elfogynak.

A legegyszerűbb sütemény tészta a palacsinta tészta. Főleg az amerikai palacsintatésztából nagyon könnyen süthetünk ki nyuszi, tojás és csibeformákat, akár a legkisebbek segítségével. a fém vagy szilikon formát tegyük a forró serpenyőbe, és öntsük egy-két evőkanál tésztát bele. Amikor megsült, vegyük ki a formából, és süssük át a másik oldalát is. Díszítsük kis színes cukorkákkal, lekvárral, mogyoró krémmel, csokikrémmel, túróval, mazsolával stb. Hasonló tésztából húvéti gofrit is készíthetünk.


A másik legegyszerűbb sütemény a muffin. Akármelyik muffin receptünket lehet módosítani úgy, hogy sütés után cukor vagy csoki mázzal, majd drazsékkal és csokidarabokkal dekoráljuk őket. Készítsünk nyuszifüleket ostyatésztából. Legyünk kreatívak, és a gyerekeket feltétlenül vonjuk be a dekorálásba!

Készíthetünk csoki tojásokat is, így sokkal olcsóbban jövünk ki, mintha a boltba vennék meg a méreg drága és korántsem olyan finom csokikat, amelyek alkalmasak dekorációnak és ajándéknak egyaránt. Egy szilikon vagy műanyagtojás formájú jégkocka-tartóba öntsünk bele olvasztott csokoládét. A csokoládéba tehetünk dió és mogyoró darabokat, mazsolát és keverhetünk bele egy-két kanál tejszíni is. Tegyük a hűtőszekrénybe, majd, mint a jeget, nyomjuk ki a formákat egy tányérra. A fél tojásokat tovább díszíthetjük csoki, mogyoró vagy cukor mázzal.


Kellemes Húsvéti ünnepeket és jó étvágyat!

Slick Nikolett

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése