Valentin napi szívecskék
Hozzávalók: 50 dkg finom liszt
1 csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
20 dkg porcukor
20 dkg vaj vagy margarin
1 dl tej
2 teáskanál gyömbér
3 db tojás
szív alakú szaggató forma
A mázhoz: 1 tábla csokoládé (vagy torta bevonó)
Elkészítés: A lisztet a sütőport, a vaníliás cukrot, a porcukrot és a gyömbért a vajjal, a tejjel, és a tojásokkal elkeverjük, majd nyújtódeszkán kinyújtjuk.
Ezután egy szív alakú szaggatóformával kiszaggatjuk a szíveket és egy vajjal kikent, majd kilisztezett tepsibe helyezzük őket. Előmelegített sütőbe tesszük és megsütjük!
Közben gőz fölött a csokoládét megolvasztjuk, majd mikor „kihűltek a szívek”, mindegyik felét a csokiba mártjuk. Így az egyik fele csokis, a másik pedig sima marad! Akár az egészet is belemárthatjuk!
Elkészítési idő: körülbelül egy óra.
Valentin napi tortácska

Hozzávalók: (6 darabhoz)
6 darab papírforma
6 evőkanál puha vaj vagy margarin
8 dkg cukor
½ teáskanál vaníliaaroma
2 tojás, kissé felverve
7 dkg liszt
1 evőkanál kakaópor
1 teáskanál sütőpor
A marcipánszívhez: 3,5 dkg marcipánmassza
Piros ételfesték
Porcukor a meghintéshez
A krémhez: 4 evőkanál puha vaj
12 dkg porcukor
3 dkg étcsokoládé, megolvasztva
6 darab csokivirág
Elkészítés:
Először s szíveket készítjük el. A marcipánmasszát átgyúrjuk, hogy formázható legyen, majd porcukorral meghintett deszkán fél cm vastagra nyújtjuk. Kis, szív alakú kiszúróval 6darab szívet vágunk ki belőle. Sütőpapírral bélelt, porcukorral meghintett tálcán 3-4 órát pihentetjük.
Egy muffinsütő mélyedéseibe 6 papírformát teszünk.
A vajat, a cukrot és a vaníliáscukrot habosra verjük. Apránként hozzáöntjük a tojást, minden adagot követően jól felverve. A lisztet, kakaót és a sütőport hozzászitáljuk,majd fémkanállal beleforgatjuk. A tésztát a papírformákba kanalazzuk.
180 Celsius fokra előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük,majd süteményrácsra tesszük kihűlni.
A krémhez a vajat nagy tálban habverővel habosra keverjük. Beleszitáljuk a porcukrot és simára keverjük. Hozzáadjuk az olvsztott csokoládét és nagyo alaposan eldolgozzuk. Amikor a sütemények kihűltek, kevés krémmel megkenjük majd a csokoládévirággal és a marcipánszívvel díszijük őket.
Elkészítési idő: körülbelül egy óra.
Gesztenyeszív

Hozzávalók: 2csomag gesztenyemassza
10 dkg sütőmargarin
8 darab babapiskóta ledarálva
1 csomag vaníliáscukor
ízlés szerint kristálycukor kevés vízben felolvasztva
kevés rum
olvasztott csokoládé
Elkészítés: A hozzávalókat összedolgozzuk, majd téglalap alakúra nyújtjuk, és 18 egyforma darabra felvágjuk majd kézzel megformázzuk őket vagy a nyújtás után szív alakú formával kiszaggatjuk.Utána 3/4 részét olvasztott csokiba mártjuk.
Elkészítési idő: körülbelül 45 perc.
Vaníliás szív

Hozzávalók: (12 darabhoz)
23 dkg liszt és egy kevés a munkafelületre
15 dkg vaj kis darabokra vágva és egy kevés a kikenéshez
13 dkg cukor és egy kevés a meghintéshez
1 teáskanál vaníliaaroma
Elkészítés: A lisztet nagy tálba szitáljuk. A vajat hozzáadjuk és kézzel morzsásra gyúrjuk. Belekeverjük a cukrot és a vaníliaaromát, majd sűrű tésztává dolgozuk össze. A tésztát vékonyan belisztezett deszkán 2,5 cm vastagra nyújtjuk. Egy kb. 5 x 2,5 cm-es kiszúróval 12 szívet szaggatunk belőle, és kivajazott tepsire tesszük őket. A szíveket 180 Celsius fokra előmelegített sűtőben 15-20 perc alatt aranyszínűre sütjük. Rácsra tesszük, hogy teljesen kihűljenek majd tálalás előtt meghintjük őket porcukorral.
Elkészítési idő: körülbelül egy óra.
Szerelmi bájital
Hozzávalók: (4fő részére)
2 dl vörösbor
5 gramm sáfrány
25 dkg cukor
Elkészítés: Áztassuk 1 héten keresztül a sáfrányt a vörösborban. 7 nap elteltével szűrjük le, adjuk hozzá a cukrot, és hagyjuk állni egy napot. Végül melegítsük lassú tűz felett.
Barassó Anett
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése